Secrete in scrierea CV-ului

Daca e nevoie de o anumita aptitudine, atunci scrierea de CV-uri este probabil prima si cea mai utila aptitudine pe care trebuie sa ti-o dezvolti pentru scrierea unui CV. CV-ul este cel care te vinde ca o propunere de afacere pentru potentialii investitori. Este un document care ajunge pe holurile si in birourile managerilor de la Resurse Umane, anuntand faptul ca esti persoana potrivita pentru post. Te prezinta, iti face reclama si ii pregateste pentru ce pot astepta de la tine in cadrul organizatiei. Normal, merita sa ajunga la toate aceste persoane cu pregatirea, continutul si prezentarea necesare. De la hartie pana la tipul literelor pana la plic, CV-ul tau prezinta totul despre tine pana in cele mai mici detalii. Dupa cum se spune, Dumnezeu este in detalii si stie ceva ce potentialii angajatori cauta. Detaliile.

Simplu spus, CV-ul tau iti subliniaza aptitudinile si experienta fata de angajator. Odata ce a terminat analiza CV-ului tau, angajatorul si-a format deja o parere corecta despre cum poti ajuta compania si ce fel de persoana esti. Iata de ce CV-ul ideal ar trebui sa evidentieze exact punctele tari pe care le ai pentru acel post si sa te faca unul dintre candidatii puternici la post. Pe scurt, ar trebui sa te treaca de prima proba si sa iti aduca o chemare la interviu.

Cum faci asta? Te ajuta sa cunosti postul pentru care ai aplicat deoarece iti poti adapta punctele tari la cerintele postului si la scopurile si cerintele organizatiei, iti poti grupa succesele, iti poti evidentia in mod corespunzator punctele tari si calitatile si poti transmite imaginea de ansamblu corecta. Ceea ce inseamna ca trebuie sa nu te grabesti si sa iti scrii CV-ul cu grija. Astfel vei avea o sansa mare la acel post.

CV-urile se incadreaza de obicei in categorii cum ar fi Cronologice si Functionale. In CV-ul cronologic mentionezi evenimentele si experienta in ordine cronologica, cu cele mai recente slujbe notate primele. Acesta este un format simplu si logic, pe care majoritatea persoanelor il inteleg cu usurinta. Desi este un format logic pentru persoanele care au urmat in cariera o cale logica, poate sa nu fie cea mai buna alegere pentru incepatori sau pentru cineva care schimba posturile. Pentru aceste persoane este mai potrivit CV-ul functional deoarece se concentreaza pe diferitele abilitati pe care le-ai acumulat pe parcursul timpului. Te-ar ajuta daca ai putea mentiona toate beneficiile care s-au adunat de-a lungul timpului datorita experientelor in fiecare functie, pentru a ajuta angajatorul sa isi faca o idee despre cat de potrivit esti.

Expertii considera ca CV-ul are la dispozitie cam 30 de secunde pentru a te „vinde” angajatorilor. CV-urile bine scrise dau angajatorului impresia de „Da! Asta este omul nostru!”. Trebuie sa debordeze energie din CV-ul tau, un entuziasm contagios si un „ceva” creativ care ramane cu cititorul. Deci straduieste-te sa obtii tonul perfect, asezarea in pagina perfecta, evidentierea punctelor tale tari, si fa interviul acela sa devina realitate.

Succes!

About the author: Yulin Peng is a recruiting researcher and the owner of http://www.job-employment-guide.com. Please visit his site for more free employment tips.
Oct. 2007 Traducerea si adaptarea: CVeuropean.ro © Copyright 2007 - 2008

Related:cv european online | scrisoare de demisie | interviu | locuri de munca tineri

Acest website cuprinde informatii orientative legate de noul model de cv european in format europass (Cedefop, European Union) in sectiunea CV-ul European, alte modele de CV si resurse utile in cariera.  •  Webgrafie materiale europass & Source: © European Communities, web address http://europass.cedefop.eu.int ; © European Communities and Council of Europe, website address http://europass.cedefop.eu.int and www.coe.int/portfolio ;  •  Nici o responsabilitate nu este acceptata cu privire la acuratetea informatiilor de pe acest site. Informatiile prezentate sunt orientative si negarantate din punct de vedere al veridicitatii, acuratetei, valabilitatii, calitatii traducerilor, etc.  •  Folosirea acestor informatii se realizeaza pe propiul dv. risc.  •  Site-ul are un caracter personal si nu este afiliat cu nici una dintre institutiile Europene de mai sus.  •  Ultima actualizare partiala a site-lui CV European: 2008. Designul, modul de prezentare si anumite articole de pe acest site sunt protejate de legea dreptului de autor.