Imbunatatire CV - cuvāntul magic care da o alta nota CV-ului tau

Resume-ul tău reprezintă biletul de intrare la interviuri, dar dacă eşti asemeni tuturora, CV-ul tău mai poate fi încă îmbunătăţit. Stateam de vorbă de curând cu cineva la telefon despre asta. Persoana de la capătul firului întreba:

„Care este acel lucru pe care schimbându-l să creez maximum de impact cu CV-ul meu?”

Am răspuns că nu există un singur aspect care să poată fi schimbat şi care să determine CV-ul să acţioneze ca o baghetă magică. Totuşi, există un cuvânt pe care 99% dintre oameni nu-l folosesc, dar utilizat cum trebuie poate avea un efect impresionant asupra interviurilor la care vei fi invitat.

Cuvântul „magic”pe care trebuie să-l adaugi este ...”realizări”

Şi iată de ce....

Atunci când elaborăm CV-ul, pentru fiecare post pe care l-au deţinut înainte oamenii folosesc numai termenul „responsabilităţi” şi enumeră câteva dintre acestea.

Acesta nu este un lucru rău întru-cât responsabilităţile trebuie amintite pentru fiecare poziţie anterioară. Dar este o chestie comună. Va face ca resume-ul d-voastră să arate bine dar în acelaşi timp să semene cu toate celelalte. Şi nici un recruiter şi nici un manager executiv nu vor vrea să angajeze un candidat „comun”, obişnuit.

Din experienţa mea de recruiter pot să vă spun că dacă CV-ul arăta obişnuit, canditatul nu era intervievat.

Am învăţat că factorii de decizie în ceea ce priveşte angajările vor respinge CV-urile care nu spun mare lucru. Aşadar atunci când fac selecţia posibililor candidaţi îi resping pe cei „obişnuiţi” încă înainte să ajungă la factorii de decizie.

Pentru mine este foarte important să subliniez faptul că dacă un Cv este obişnuit, comun, nu înseamnă neapărat că şi cel care l-a scris este la fel.

Ceea ce se întâmplă este faptul că, în general, CV-urile „se concentrează pe responsabilităţi” mai mult decât „pe realizări” şi astfel poate să-l facă şi pe cel mai grozav canditat să apară „comun”.

Aşadar, care e soluţia?

 1. Sub fiecare poziţie sau post deţinut, adăugaţi în resume cuvântul „realizări”.
 2. Enumeraţi 2 până la 4 realizări în cadrul fiecărui pot pe care l-aţi avut ÎNAINTE să enumeraţi responsabilităţile aceleiaşi poziţii.
 3. Realizările se prezintă sub diverse forme şi mărimi, aşadar vă sugerez câteva indicii care să vă ajute în redactare:
  • Creşteri ale venitului – creşteri de profit – economie de timp – economie de bani – descoperirea unei modalităţi mai eficiente de a realiza ceva – câştigarea unui premiu – organizarea cu succes a unui eveniment/lansării unui produs/altele – recunoaşterea pentru contribuţia avută – promovare – un bonus.

Desigur, faptul de a fi oferit ajutor şi susţinere unei persoane sau unei echipe în realizarea celor de mai sus, nu vă privează de merit.

Care va fi rezultatul schimbării resume-ului?

 1. În primul rând Cv-ul d-voastră va conţine cuvântul „realizări”, care în sine îi ajută pe recruiteri să vă perceapă ca pe un om de acţiune, ca pe un om e succes, mai degrabă decât ca pe un candidat obişnuit.
 2. În al doilea rând, vă va ajuta să vă concentraţi asupra realizărilor şi nu asupra repsonsabilităţilor. Un CV care conţine realizări care să-l puncteze va reţine imediat atenţia unui recruiter.
 3. Dacă este bine realizat, vă va ajuta să obţineţi mai multe interviuri.

Principalul scop al Cv-ului d-voastră este acela de a vă obţine invitaţii la interviuri, iar acest mic „detaliu” în Cv-ul d-voastră vă va face demn de luat în seamă.

© Copyright 2007 executivetrumpet.com. Reprinted with permission of Robert Odhams, founder of Executive resume sending service www.executivetrumpet.com and CV sending service www.cvtrumpet.co.uk.
Aug. 2007 Traducerea si adaptarea: CVeuropean.ro © Copyright 2007 - 2008

Related:cv european online | scrisoare de demisie | interviu | locuri de munca tineri

 • Util pe net:

  myresumeonline.org
  Exemple de CV-uri, modele de CV, pregatirea pentru interviu, servicii cariera.
Acest website cuprinde informatii orientative legate de noul model de cv european in format europass (Cedefop, European Union) in sectiunea CV-ul European, alte modele de CV si resurse utile in cariera.  •  Webgrafie materiale europass & Source: © European Communities, web address http://europass.cedefop.eu.int ; © European Communities and Council of Europe, website address http://europass.cedefop.eu.int and www.coe.int/portfolio ;  •  Nici o responsabilitate nu este acceptata cu privire la acuratetea informatiilor de pe acest site. Informatiile prezentate sunt orientative si negarantate din punct de vedere al veridicitatii, acuratetei, valabilitatii, calitatii traducerilor, etc.  •  Folosirea acestor informatii se realizeaza pe propiul dv. risc.  •  Site-ul are un caracter personal si nu este afiliat cu nici una dintre institutiile Europene de mai sus.  •  Ultima actualizare partiala a site-lui CV European: 2008. Designul, modul de prezentare si anumite articole de pe acest site sunt protejate de legea dreptului de autor.