Intrebari la interviu

Intrebari la interviu: cum sa faci fata intrebarilor grele?


Deci ai ajuns la interviu si te gasesti pe locul fierbinte. Toti ochii sunt atintiti asupra ta si prima intrebare care ti se pune este:

“Spune-mi ceva despre tine”

OK, te gandesti, o intrebare draguta si deschisa, una simpla, si te lansezi intr-un discurs dezorganizat de 10 minute dand toate detaliile despre viata ta din ziua in care te-ai nascut, inclusiv pasiunile tale si numele pisicii. Te simti foarte mandru de tine dar sunt sanse ca doar cu acel raspuns sa fi pierdut postul. Este posibil ca intervievatorul sa te considere incompetent, incapabil sa rezumi informatiile si lipsit de concentrare si directie.

Din experienta noastra multi intervievati raspund la aceasta intrebare sarac, cand de fapt noi vedem aceasta ca o oportunitate foarte buna sa iti faci reclama si sa faci o prima impresie foarte puternica. Deci ce merge prost?
Daca intrebarea vine devreme in interviu sau este prima intrebare, atunci intervievatorul vrea sa afle mai multe despre cariera ta pana acum. Poate ca nu au avut timp sa iti citeasca CV-ul si vor ca tu sa le faci un rezumat.

Iti recomandam ca raspunsurile sa nu aiba mai putin de 30 de secunde si nu mai mult de 90 de secunde. Poti sa incluzi numele, un profil personal, punctele tale tari cheie, posibil si o realizare recenta, cea mai recenta pozitie si responsabilitatile pe care le-ai avut si unde ai vrea sa ajungi in noua ta cariera. Aminteste-ti cei 3 C de mai sus si croieste-ti raspunsurile in functie de asta. Daca una dintre calitatile tale este construirea de barci, nu mentiona asta decat daca este in mod explicit ceruta de post.

Un exemplu recent de raspund pe care l-am creat pentru un client care a fost intervievat pentru postul de manager financiar a fost:

“Buna dimineata, numele meu este James Smith*. Sunt contabil calificat cu sase ani de experienta post calificare castigata in industria farmaceutica. Am lucrat cu Glaxo Smith Klein* ca asistent contabil si am petrecut ultimii 4 ani lucrand pentru Pfizer* unde cel mai recent post a fost acela de contabil pe proiect. Am condus echipa proiectului de finantare, formata din 8 membri si sunt mandru sa spun ca am implementat recent un nou sistem de management financiar, ajutand compania sa economiseasca peste L500,000 in primul an. Mi-am castigat o reputatie datorita atentiei la detalii si predarii cu termene stricte si imi place sa lucrez cu date financiare. Mergand mai departe, voi lucra intr-un rol de finantare provocator in aceeasi industrie si compania dumneavoastra este una unde cred ca as putea sa ma stabilesc si sa aduc o reala contributie.”

In acest raspuns am folosit criteriile de potrivire din punct de vedere al Capacitatatii, Angajamentului si Culturii si mai sus sunt subliniate frazele cheie care ajuta ca acesta sa fie un raspuns bun. La sfarsit intervievatul poate intreba “Mai sunt si alte domenii despre care ati dori sa vorbesc mai departe?” Chiar si fara aceasta replica ne asteptam ca intervievatorul sa intrebe mai mult despre “noul sistem de management financiar”, in ce alte proiecte a mai fost implicat, ce a mai facut la Glaxo Smith Klein si de ce crede ca s-ar putea stabili in aceasta companie.

* Unele detalii din acest raspuns au fost modificate din motive de confidentialitate.

Cum ai fi raspuns tu la intrebarile de mai sus sau la intrebari si mai neobisnuite cum ar fi “Care sunt slabiciunile tale?”, “De ce te-am angaja pe tine in locul altor candidati?”, “Ce este asa de special in legatura cu tine?”

For detailed Answers to over 2,000 Job Interview Questions check out InterviewGOLD™, a unique interactive Job Interview Program developed by recruitment specialists and now used by candidates Worldwide.

2007© Bluesky Interviews | Annette Lewis is an accredited interviewer, job coach and career consultant. She provides free advice and help for job interview candidates at Bluesky Interviews
25 Iul 2008 / 30 Oct 2007, Traducerea si adaptarea CVEuropean.ro

 

--------------------------------------

Exemple de intrebari puse de angajatori la interviu

- Ati fi dispus sa va schimbati domiciliul pentru servici?
- Ati urmat un training legat de domeniul dumneavostra in ultima vreme?
- Cand ati citit ultima carte legata de domeniul dumneavostra?
Click aici pentru mult mai multe intrebari puse de angajatori la interviu

Exemple de intrebari ce ar putea fi puse la interviu de candidati angajatorilor

- Care este politica companiei cu privire la schimbarea postului in alt departament din cadrul acesteia?
- Care este suportul (training, echipa existenta, financiar) asigurat de companie pentru acest post?
- Care sunt aptitudinile si calitatile care le doriti de la candidatii la acest post?
Click aici pentru mult mai multe intrebari ce ar putea fi puse de candidati

Cum sa faci fata intrebarilor grele in timpul interviului?

Deci ai ajuns la interviu si te gasesti pe locul fierbinte. Toti ochii sunt atintiti asupra ta si prima intrebare care ti se pune este:
-- continuarea in curand --

Top 3 intrebari pe care le poti pune la interviu

Ca intervievatori, acordam atentie in mod deosebit intrebarilor pe care candidatul le pune pe parcursul interviului. Experienta noastra arata ca asta spune mai multe despre interesele si intentiile lor decat raspunsurile pe care le-au dat la intrebarile noastre. De exemplu daca nu sunt puse intrebari, trebuie sa ne intrebam cat este de interesata persoana de post.
continuare articol - intrebari grele la interviu

Intrebari la interview legate de competente

Intrebarile bazate pe competente dintr-un interviu sunt folosite in incercarea de a standardiza interviul si..
-- continuarea in curand --

Cum sa raspunzi la orice intrebare la un interviu

Cum sa raspunzi la intrebarile din cadrul unui interviu este o abilitate pe care o poate invata oricine. In realitate este doar o chestiune de anticipare a intrebarilor care iti vor fi puse si pregatire si practica a raspunsurilor relevante
continuare articol - intrebari la interviu

Related:cv european online | scrisoare de demisie | interviu | locuri de munca tineri

  • Util pe net:

    about.com
    Intrebari la interviu, sfaturi legate de intrebarile la interviul de angajare
Acest website cuprinde informatii orientative legate de noul model de cv european in format europass (Cedefop, European Union) in sectiunea CV-ul European, alte modele de CV si resurse utile in cariera.  •  Webgrafie materiale europass & Source: © European Communities, web address http://europass.cedefop.eu.int ; © European Communities and Council of Europe, website address http://europass.cedefop.eu.int and www.coe.int/portfolio ;  •  Nici o responsabilitate nu este acceptata cu privire la acuratetea informatiilor de pe acest site. Informatiile prezentate sunt orientative si negarantate din punct de vedere al veridicitatii, acuratetei, valabilitatii, calitatii traducerilor, etc.  •  Folosirea acestor informatii se realizeaza pe propiul dv. risc.  •  Site-ul are un caracter personal si nu este afiliat cu nici una dintre institutiile Europene de mai sus.  •  Ultima actualizare partiala a site-lui CV European: 2008. Designul, modul de prezentare si anumite articole de pe acest site sunt protejate de legea dreptului de autor.