Cum sa scrii o scrisoare de intentie de succes

Scrisoarea de intentie care iti insoteste CV-ul in cautarea unei slujbe este primul lucru pe care potentialul angajator il vede – prima ta reclama. Categoric trebuie sa impodobesti scrisoarea de intentie cu anumite calitati, astfel incat sa faca o buna impresie asupra angajatorului in ceea ce te priveste. O scrisoare de intentie profesionista si inteligenta va fi o reclama buna pentru tine. Foloseste hartie de buna calitate, imprima copia cu litere suficient de mari cat sa fie citete si sa arate profesional. Asta iti va aduce aprobarea persoanei care o citeste.

Numele tau si adresa de contact in partea de sus a paginii, impreuna cu datele de contact, numere de telefon, adrese de mail etc., urmate de data la care a fost compusa scrisoarea. Sub data, tipareste numele persoanei careia ii este adresata scrisoarea. O mentiune aici. Afla numele corect al persoanei care citeste scrisoarea si iti vei servi bine cauza. Asigura-te ca ai scris numele si functia corect (fara greseli de ortografie) deoarece cea mai mica scapare din vedere aici poate face o mare diferenta. Oamenii sunt foarte sensibili in ce priveste numele si functia lor. Putina cercetare (cum ar fi un apel telefonic la companie pentru a-ti conforma detaliile) va fi suficient. Adreseaza-te formal persoanei, cu Dl sau Dna sau orice este potrivit -  nu uita de Dr. sau Profesor unde este necesar.

Dupa ce  scrisoarea ta i-a indus angajatorului o stare de spirit placuta, trebuie sa faca o impresie reala. Scrisorile tip nu impresioneaza pe nimeni, asa ca personalizeaza scrisoarea de intentie pentru fiecare post in parte. Pastreaza continutul scrisorii simplu si profesional, in limita a jumatate de pagina (intinzandu-te pana la maxim o pagina). Mentioneaza pe scurt postul pentru care ai aplicat in primul paragraf., si sursa de unde ai aflat de aceasta oportunitate.

In al doilea paragraf subliniaza sumar calitatile care te fac cel mai bun canditat pentru post. Gandeste creativ si scrie persuasiv si vioi. Pune-te in locul angajatorului si prezinta-te intr-un mod care i-ar atrage atentia. O metoda ar fi sa mentionezi ce ai putea adauga companiei. Ai grija sa nu repeti ce ai mentionat in CV. Foloseste doar un rand sau doua  ca sa spui de ce esti cea mai potrivita persoana pentru post. O fraza care sa le arate ca ti-ai facut tema in ce priveste compania le va lasa o impresie pozitiva de asemenea.

Este important sa dai o nota personala, asa ca scrie cu cuvintele tale deoarece aceasta adauga o nota de autenticitate si evidentiaza dintre multe scrisori. Formuleaza o scrisoare corecta, asigurandu-te ca nu exista greseli gramaticale sau de ortografie. Verifica de mai multe ori si apoi roaga pe altcineva sa o citeasca.

Adauga partea cea mai importanta spre exemplu incheie scrisoarea cerand un interviu si mentionand cand vei reveni. Si dupa aceasta, trebuie sa revii. Mentioneaza anexele dupa semnatura.

Succes! 

About the author: Yulin Peng is a recruiting researcher and the owner of http://www.job-employment-guide.com. Please visit his site for more free employment tips.
Oct. 2007 Traducerea si adaptarea: CVeuropean.ro © Copyright 2007 - 2008

Related: Scrisoare de demisie | Scrisoare de recomandare | interviu | munca studenti

  • Util pe net:

    jobs.ie
    Locuri de munca in Irlanda, Dublin, ..
Acest website cuprinde informatii orientative legate de noul model de cv european in format europass (Cedefop, European Union) in sectiunea CV-ul European, alte modele de CV si resurse utile in cariera.  •  Webgrafie materiale europass & Source: © European Communities, web address http://europass.cedefop.eu.int ; © European Communities and Council of Europe, website address http://europass.cedefop.eu.int and www.coe.int/portfolio ;  •  Nici o responsabilitate nu este acceptata cu privire la acuratetea informatiilor de pe acest site. Informatiile prezentate sunt orientative si negarantate din punct de vedere al veridicitatii, acuratetei, valabilitatii, calitatii traducerilor, etc.  •  Folosirea acestor informatii se realizeaza pe propiul dv. risc.  •  Site-ul are un caracter personal si nu este afiliat cu nici una dintre institutiile Europene de mai sus.  •  Ultima actualizare partiala a site-lui CV European: 2008. Designul, modul de prezentare si anumite articole de pe acest site sunt protejate de legea dreptului de autor.